Man kan tegne alt, men man kan ikke bygge alt

Når arkitektens tegninger skal blive til virkelighed, er det Michael Hammer og hans hold, der gransker mulighederne og finder de bygbare løsninger.

Michael Hammer har været en del af AG Gruppen siden 2016. Først som praktikant og nu som projektdirektør, hvor han spiller en nøglerolle med det overordnede ansvar for byggeriet fra projektering til aflevering. Som projektchef er det vigtigt konstant at have øje for optimering af processen, så alle leverer til tiden, og kvaliteten optimeres gennem byggeriets forskellige faser. Det kræver både byggeteknisk viden og gode menneskekundskaber. Her fortæller han mere om rollen som bindeled mellem kontor og byggeplads.

”Alle vores projektchefer arbejder forskelligt. Det skaber en faglig diversitet, som jeg synes er altafgørende, både for virksomheden men også for egne og kollegers faglige udvikling. Som bygningskonstruktør med en Masters Degree i Project Management kommer jeg med en teoretisk og pragmatisk forståelse for både byggeteknik og proces. Lidt forenklet kan man sige, at min opgave består i at oversætte arkitektens visualisering til mursten. For det er jo sådan, at man kan tegne alt, men man kan ikke bygge alt. Så når vi står på byggepladsen, og tegningerne skal blive til virkelighed, så er det de dygtige medarbejdere omkring projektet, der gransker mulighederne og finder de bygbare løsninger.

Derfor er det også utroligt vigtigt for mig at onboarde mit hold tidligt og få overleveret viden fra udvikleren, arkitekter og rådgivere. På den måde kan vi nå at komme med input, inden byggeriet går i gang. Det sparer tid at være godt forberedt! Og det giver pote i den sidste ende, hvor succeskriteriet jo er, at vi skal stå klar med et byggeri, der både er færdigt til tiden og udført i topkvalitet.

Byggeri handler også om mennesker
Det er afgørende for mig, at mit hold føler sig trygge undervejs i processen. I takt med at mine egne erfaringer som projektchef er blevet mere omfattende, kan jeg se, at et succesfuldt byggeri ikke kun handler om logistik og mursten, men også om mennesker. Alle er forskellige og vil ledes forskelligt. Så også her prøver jeg at optimere mit holds performance gennem god kommunikation og ved at lede dem bedst muligt gennem byggeprocessen. Det kræver, at jeg gennem hele byggeriet har det store overblik uden at være hverken for højt eller lavt i helikopteren. Derfor sidder jeg helst ude på pladsen, så jeg rent fysisk også er en del af holdet og får løst de udfordringer, der opstår i dagligdagen.

Den gode detalje ligger ofte i det, der ikke var planlagt
Som projektdirektør skal man altid være klar til at løse de problemer, der helt naturligt opstår undervejs, og som kan udfordre tidsplan og økonomi. Men jeg har altid en plan B, C og D i baghånden, så vi kan komme hurtigt videre. For når vi sparer tid, sparer vi penge. Men selvom jeg er meget optaget af ledelse, tidsstyring og optimering af processer, så gør det mig enormt glad, når vi ender med at kunne tilføre noget til projektet, der måske ikke var planlagt, men som gør det ekstra attraktivt. Det kan f.eks. være, når vi skaber luft i budgettet til flere arkitektoniske detaljer eller til at gøre gårdrummet endnu hyggeligere. Den slags forbedringer kan i sidste ende blive afgørende for, hvor attraktive boligerne vil opleves, og det får så igen en positiv effekt på salg eller udlejning.

Den filosofi er for mig at se kernen i det at være projektdirektør i AG Gruppen. Og derfor bruger jeg selvfølgelig meget energi på, at vi skal forstå og efterleve det ude på byggepladsen. Ligesom det optager mig at være til rådighed for den næste generation af byggetalenter. Derfor er jeg på KEA mentor for studerende og hjælper dem i forbindelse med eksamener og med at vælge retning. Det er vigtigt for os og for branchen, at vi også i fremtiden har talenter, der er motiveret til at gå ind i byggeriet.”

Læs mere

Websitet anvender cookies – Vi anvender cookies for at sikre dig at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det. Læs mere