Om os

Vores byggesten.

Vi bygger med hjertet. Og med hjernen. På den måde kan vi skabe kvalitetsejendomme med plads til mennesket – og samtidig have pæne tal på bundlinjen.

 

Vores historie kort fortalt

AG Gruppen er en privatejet virksomhed, som har bygget hjem siden 1986. Dengang hed vi Arkitektgruppen, og vores første projekt var 23 parcelhuse i Højby på Fyn. Siden da har vi opført mere end 7500 boliger og erhvervslokaler i hele Danmark og er i dag omkring 80 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Odense, salgskontorene i København og Aarhus og på vores mange byggepladser landet over.
Men selvom der er sket meget i årenes løb, er udgangspunktet stadig det samme: Vi brænder for det, vi laver, vi tænker os om, vi holder ord, og vi gør aldrig noget halvt. Det gælder for alle vores aktiviteter, fra byggevirksomhed til investeringsrelationer og strategiske samarbejder.

EN MERE BÆREDYGTIG BYGGEBRANCHE

I AG Gruppen tager vi ansvar for at skabe en grønnere byggebranche, så vi kan mindske den samlede CO2- udledning. Derfor arbejder vi hele tiden på at forbedre vores processer og vores materialevalg mod mere bæredygtigt byggeri. I samspil med vores investorer har vi DGNB-certificeret flere af vores byggerier og opført nogle af Danmarks mest bæredygtige boliger: Upcycle Studios og Ressourcerækkerne i Ørestad Syd, som er bygget af upcyclede byggematerialer. Vi ser det som en af vores fornemmeste opgaver at eksperimentere og prøve nye ting af for at finde frem til de mest bæredygtige løsninger. De bedste resultater kommer, når vi er agile og udvikler projekter, der passer til vores investorers ambitioner, de lokale forhold og samfundet omkring os. På den måde kan vi med god samvittighed skabe grønne investeringsmuligheder, grønnere byområder og gladere beboere. Du kan læse mere om Ressourcerækkerne, som er Danmarks største boligbyggeri af upcyclede materialer, her.

Læs om Ressourcerækkerne

BÆREDYGTIGHED OG FÆLLESSKAB

I AG Gruppen har vi haft bæredygtighed på dagsordenen i mange år, men i fremtiden bliver omstillingen til grønt byggeri kun vigtigere. Ikke alene efterspørger både byer, beboere og investorer de bæredygtige løsninger, vi tror også selv på, at vi har et stort ansvar for at skabe en bæredygtig byggebranche. For os handler bæredygtighed om både at genanvende materialer og bygge grønt, men det handler også om at gøre tingene rigtigt første gang og vælge langtidsholdbare løsninger og materialer. Det trives både virksomheden og vores medarbejdere bedst med, og ordentlighed og ansvarlighed er bæredygtige værdier i sig selv. Fremtidens byboere vil både leve og bo grønt med god samvittighed, samtidig med at de får mulighed for at dyrke fællesskabet der, hvor de bor – og for at lukke døren, når de har brug for blot at være sig selv. Derfor vil AG Gruppens byggerier i fremtiden netop give beboerne mulighed for at være sammen og for at dele, der hvor det giver mening

Økonomisk set

AG Gruppen er både strategisk og strukturelt klar til fremtiden. Vi har nogle af markedets bedste medarbejdere, en omfattende pipeline, kapitalstærke partnere og gode finansieringskilder, som kan være med til at sikre omsætning og indtjening de kommende år. Gennem mange år har vi opbygget en stærk position i markedet. Ikke mindst fordi vi leverer byggerier i en høj kvalitet – til den aftalte tid og pris. Vi er AAA-ratede og leverer stærke resultater.

I 2020 omsatte vi for 648,1 millioner kr. med et overskud på 118,6 millioner kr., samt en egenkapital på 329 millioner pr. 31.12.2020. Vi vil fortsætte med at fokusere på det, vi er gode til, og udvikle os yderligere inden for især byudvikling, bæredygtighed og joint venture-samarbejder.

Se vores årsregnskab her

Kunsten at stille krav

”Se din by fra tårnets top”. Fugleperspektivet. Bygningernes forbindelse til hinanden. Vejene, stierne, parkerne, menneskene. Det store billede, de overordnede sammenhænge. Den slags er vigtigt. Men det er også vigtigt at zoome ind: på den enkelte bygning, den enkelte lejlighed, det enkelte rum, det enkelte hjørne med den enkelte samling, hvor to paneler kan mødes på fornemste vis.
Den slags detaljer er vi kendt for at gå op i. Og det er vi stolte af. Hvis de ikke er i orden, kan det nemlig smitte, og så har vi balladen: Fra det enkelte hjørne til det enkelte rum til den enkelte lejlighed til den enkelte bygning – og videre til det helt store fugleperspektiv, hvor alting sejler. På den måde kan den uanselige detalje vokse sig temmelig stor. Det er derfor, vi aldrig skærer nogen hjørner.

 

Pernittengryn

Vi samarbejder meget gerne med andre, men det betyder ikke, at vi slipper tøjlerne. Det er nemlig vores ansvar, at vores høje kvalitetskrav altid overholdes. Og derfor er vi inde over alt hele vejen gennem projektet - ned til den enkelte vindueshaspe.

Modeluner

Nogle ting er spændende her og nu. Se dér, siger man – og ryster på hovedet 10 år senere. Se dér-effekten betyder ikke så meget for os. Vi går ikke op i modeluner. Derimod går vi op i at bygge noget, som man ikke ryster på hovedet af om 10 eller 100 år.

Omtanke

Det smukke ved mennesket er, at det kan stoppe op og tænke sig om. Hvor skal vi hen? Hvad er det, vi vil? Og hvordan kan vi gøre det hele lidt bedre? Den slags bør man jævnligt spørge sig selv om. Det gør vi i hvert fald - ikke mindst når vi udvikler ejendomme.

Plads!

Det handler om at skabe plads til mennesker. Mennesker, der bor, lever, arbejder. Det er mennesket, som er i centrum. Altid. Eller sådan synes vi i hvert fald, det bør være.