Om os

Vores byggesten.

Vi bygger med hjertet. Og med hjernen. På den måde kan vi skabe kvalitetsejendomme med plads til mennesket – og samtidig have pæne tal på bundlinjen.

 

Vores historie kort fortalt

AG Gruppen er en privatejet virksomhed, som har bygget hjem siden 1986. Dengang hed vi Arkitektgruppen og vores første projekt var 23 parcelhuse i Højby på Fyn. Siden da har vi stået bag mere end 7500 boliger og erhvervslokaler, og i dag er vi ca. 80 medarbejdere fordelt på hovedkontoret Hollufgård i Odense, salgskontorene i København og Aarhus og vores mange byggepladser landet over.

Men selvom vi er vokset og er gået fra at være projektudviklere og totalentreprenører til nu at kunne tilbyde full-service ejendomsudvikling, er udgangspunktet stadig det samme: Vi brænder for det, vi laver, vi tænker os om, vi holder ord, og vi gør aldrig noget halvt. Det gælder for alle vores aktiviteter, fra byggevirksomhed til investeringsrelationer og strategiske samarbejder.

Bæredygtighed der betaler sig

I AG Gruppen er bæredygtighed ikke bare noget vi snakker om. Tværtimod er udvikling af nye, bæredygtige løsninger et vigtigt fokusområde for os. Vi har som de første i Danmark bygget større boligprojekter af upcyclede byggematerialer, og vi har en målsætning om, at alle vores byggerier fremadrettet skal være bæredygtighedscertificerede eller bygge på den cirkulære tankegang.

Vi er begejstrede for, at vi med vores mange års ekspertise kan være med til at virkeliggøre nogle af de bæredygtighedsidealer og -ideer, som længe har været efterspurgt i branchen. Og dermed konvertere vores erfaringer med boligbyggeri til nye spændende hjem. Hjem som mennesker kan bo i, men som også er bæredygtige og til gavn for miljøet – uden at gå på kompromis med æstetik, funktionalitet eller kvalitet.

Byggeri med omtanke

For os handler bæredygtighed ikke kun om certificeringer og cirkulært byggeri. Det handler også om at bygge i høj kvalitet; om at bygge noget der kan holde – også om 100 år. Kvaliteten har altid været den vigtigste byggesten i AG Gruppens projekter. Så selvom vi bygger bæredygtigt og udvikler nye løsninger, vil bæredygtighed aldrig ske på bekostning af de andre kvaliteter, der kendetegner et godt byggeri. Vi skærer ikke hjørner, men leverer på alle parametre.

Et godt eksempel på byggeri der kan holde, er vores hovedsæde Hollufgård i Odense. Byggeriet kan vi dog ikke selv tage æren for. Hollufgård blev nemlig skabt af genbrugsmaterialer fra den gamle Hjallese kirke i 1577. Men ejendommen har det stadig fortrinligt og minder os hver dag om, at bæredygtighed og kvalitet går hånd i hånd. Det er det vi kalder byggeri med omtanke.

Økonomisk set

Gennem mange år har vi opbygget en stærk position i markedet. Ikke mindst fordi vi leverer byggerier i en høj kvalitet – til den aftalte tid og pris. Vi er AAA-ratede og leverer stærke resultater.

I 2019 omsatte vi for 695,2 millioner kr. med et overskud på 81,8 millioner kr., samt en egenkapital på 311 millioner pr. 31.12.2019.


Se vores årsregnskab her

Kunsten at stille krav

”Se din by fra tårnets top”. Fugleperspektivet. Bygningernes forbindelse til hinanden. Vejene, stierne, parkerne, menneskene. Det store billede, de overordnede sammenhænge. Den slags er vigtigt. Men det er også vigtigt at zoome ind: på den enkelte bygning, den enkelte lejlighed, det enkelte rum, det enkelte hjørne med den enkelte samling, hvor to paneler kan mødes på fornemste vis.
Den slags detaljer er vi kendt for at gå op i. Og det er vi stolte af. Hvis de ikke er i orden, kan det nemlig smitte, og så har vi balladen: Fra det enkelte hjørne til det enkelte rum til den enkelte lejlighed til den enkelte bygning – og videre til det helt store fugleperspektiv, hvor alting sejler. På den måde kan den uanselige detalje vokse sig temmelig stor. Det er derfor, vi aldrig skærer nogen hjørner.

 

Pernittengryn

Vi samarbejder meget gerne med andre, men det betyder ikke, at vi slipper tøjlerne. Det er nemlig vores ansvar, at vores høje kvalitetskrav altid overholdes. Og derfor er vi inde over alt hele vejen gennem projektet - ned til den enkelte vindueshaspe.

Modeluner

Nogle ting er spændende her og nu. Se dér, siger man – og ryster på hovedet 10 år senere. Se dér-effekten betyder ikke så meget for os. Vi går ikke op i modeluner. Derimod går vi op i at bygge noget, som man ikke ryster på hovedet af om 10 eller 100 år.

Omtanke

Det smukke ved mennesket er, at det kan stoppe op og tænke sig om. Hvor skal vi hen? Hvad er det, vi vil? Og hvordan kan vi gøre det hele lidt bedre? Den slags bør man jævnligt spørge sig selv om. Det gør vi i hvert fald - ikke mindst når vi udvikler ejendomme.

Plads!

Det handler om at skabe plads til mennesker. Mennesker, der bor, lever, arbejder. Det er mennesket, som er i centrum. Altid. Eller sådan synes vi i hvert fald, det bør være.