For AG Gruppen handler byudvikling om meget mere end boliger. Det handler om, hvem vi er, og hvem vi gerne vil være. Derfor gør vi vores ypperste for at etablere en respektfuld dialog med alle interessenter fra projektets første dag, så vi sammen kan bygge en ny del af byen med forståelse for fortiden, viden om nutiden og svar på fremtidens behov.
Først tænker vi os om og sætter os grundigt ind i det område, vi skal bygge i. Vi holder møder med politikere, borgere og lokale foreninger for at blive klogere på kvarteret og de mennesker, der allerede bor der. Vi analyserer stedets DNA og skitserer mulige udviklingsscenarier sammen med vores dygtige rådgivere, så vi kan skabe sammenhæng mellem det nye og det gamle.
Vi bruger også hjertet, fordi vi gerne vil sætte et positivt aftryk og skabe en udvikling, som ikke bare gavner vores byggeri, men hele det område, vi bygger i.
Byudvikling i eksisterende by eller på bar mark
Når vi bygger i eksisterende byområder, er vi ofte med til at forvandle gamle industriområder til nye boligområder. Det kræver respekt for, at der også skal være plads til det byliv, som var der i forvejen, og forståelse for, hvordan man får det nye til at spille sammen med det gamle. Derfor fokuserer vi altid på at have en respektfuld dialog med de lokale og sørge for, at udviklingen også giver plads til det skæve og det kreative.
I helt nye byområder som Ørestad Syd har vi bedre mulighed for at eksperimentere med arkitekturen og prøve nye ideer af. Det var tilfældet, da vi byggede Upcycle Studios og Ressourcerækkerne med et helt særligt fokus på bæredygtighed og upcycling.
Åbne og inkluderende byrum
Hos AG Gruppen har vi fokus på at designe åbne og inkluderende byrum som for eksempel på Søndre Havn i Køge, hvor byrummet byder på både kunst og direkte adgang til vandet. I Odense har vores projekt Terrassehusene bidraget til omdannelsen af den nu nedlagte Thomas B. Thriges Gade, og de 32 lejligheder og fire erhvervslejemål giver mulighed for at skabe liv og aktivitet i det nye kvarters byrum.
I Herlev udvikler vi også et nyt boligkvarter i et erhvervsområde, hvor vi vil skabe synergi mellem virksomheder og boliger. Her kan virksomhederne åbne deres kantiner, så beboerne for eksempel kan hente aftensmad på vejen hjem. For virksomhederne betyder det, at de både kan reducere deres madspild og blive en mere aktiv del af lokalområdet, og for beboerne betyder det en nemmere hverdag. På den måde sørger vi for at integrere det gamle med det nye og skabe værdi for alle i området. Vi skal ikke tænke i siloer og se modsætninger, men derimod samarbejde og udvikle nye partnerskaber og nye løsninger. Det gør kagen større for alle og skaber en bedre by, bedre boliger og bedre naboskaber.
Copyright © 2021 - AG Gruppen A/S