Vores byggesten

Fakta om AG Gruppen

Vores historie kort fortalt

AG Gruppen er en privatejet virksomhed, som har bygget hjem siden 1986. Dengang hed vi Arkitektgruppen, og vores første projekt var 23 parcelhuse i Højby på Fyn. Siden da har vi opført mere end 8.000 boliger og erhvervslokaler i hele Danmark og er i dag omkring 80 medarbejdere fordelt tre kontorer: Vores nye hovedkontor på Papirfabrikken i Odense, og på to salgskontorer i København og Aarhus – og selvfølgelig på byggepladser over hele landet. Men selvom der er sket meget i årenes løb, er udgangspunktet stadig det samme: Vi brænder for det, vi laver, vi tænker os om, vi holder ord, og vi gør aldrig noget halvt. 

Det gælder for alle vores aktiviteter, fra byggevirksomhed til investeringsrelationer og strategiske samarbejder. Vores nye hovedkontor på den nu nedlagte Dalum Papirfabrik i Odense er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder. Her har vi renoveret de gamle bygninger i forlængelse af områdets kulturhistoriske værdi, og samtidig arbejder vi med certificeringen DGNB, hvor byggeriet bliver certificeret til guld. Det nye hovedkvarter får desuden den helt nye overbygning DGNB Hjerte, som særligt fokuserer på indeklimaet og brugskvaliteten af bygningen, for de mennesker, der arbejder der.

Økonomisk set

AG Gruppen er både strategisk og strukturelt klar til fremtiden. Vi har nogle af markedets bedste medarbejdere, en omfattende pipeline, kapitalstærke partnere og gode finansieringskilder, som kan være med til at sikre omsætning og indtjening de kommende år. Gennem mange år har vi opbygget en stærk position i markedet. Ikke mindst fordi vi leverer byggerier i en høj kvalitet – til den aftalte tid og pris. Vi er AAA-ratede og leverer stærke resultater.

I 2022 omsatte vi for 1,27 milliarder kr. med et overskud på 160 millioner kr. før skat, samt en egenkapital på 443 millioner pr. 31.12.2022. Vi vil fortsætte med at fokusere på det, vi er gode til, og udvikle os yderligere inden for især byudvikling, bæredygtighed, ESG og joint venture-samarbejder.

Kunsten at stille krav

”Se din by fra tårnets top”. Fugleperspektivet. Bygningernes forbindelse til hinanden. Vejene, stierne, parkerne, menneskene. Det store billede, de overordnede sammenhænge. Den slags er vigtigt. Men det er også vigtigt at zoome ind: på den enkelte bygning, den enkelte lejlighed, det enkelte rum, det enkelte hjørne med den enkelte samling, hvor to paneler kan mødes på fornemste vis.

Den slags detaljer er vi kendt for at gå op i. Og det er vi stolte af. Hvis de ikke er i orden, kan det nemlig smitte, og så har vi balladen: Fra det enkelte hjørne til det enkelte rum til den enkelte lejlighed til den enkelte bygning – og videre til det helt store fugleperspektiv, hvor alting sejler. På den måde kan den uanselige detalje vokse sig temmelig stor. Det er derfor, vi aldrig skærer nogen hjørner.

Pernittengryn

Vi samarbejder meget gerne med andre, men det betyder ikke, at vi slipper tøjlerne. Det er nemlig vores ansvar, at vores høje kvalitetskrav altid overholdes. Og derfor er vi inde over alt hele vejen gennem projektet - ned til den enkelte vindueshaspe.

Modeluner

Nogle ting er spændende her og nu. Se dér, siger man – og ryster på hovedet 10 år senere. Se dér-effekten betyder ikke så meget for os. Vi går ikke op i modeluner. Derimod går vi op i at bygge noget, som man ikke ryster på hovedet af om 10 eller 100 år.

Omtanke

Det smukke ved mennesket er, at det kan stoppe op og tænke sig om. Hvor skal vi hen? Hvad er det, vi vil? Og hvordan kan vi gøre det hele lidt bedre? Den slags bør man jævnligt spørge sig selv om. Det gør vi i hvert fald - ikke mindst når vi udvikler ejendomme.

Plads!

Det handler om at skabe plads til mennesker. Mennesker, der bor, lever, arbejder. Det er mennesket, som er i centrum. Altid. Eller sådan synes vi i hvert fald, det bør være.

Websitet anvender cookies – Vi anvender cookies for at sikre dig at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det. Læs mere