Fokus på bæredygtige tiltag koster mindre end man tror

Bæredygtige tiltag har været et centralt fokusområde for AG Gruppen i mange år, og arbejdet med Greensquare Garden lærte os, at det at bygge med bæredygtighedscertificeringen DGNB hverken er så besværligt eller omkostningstungt, som man måske skulle tro.

I 2020 afsluttede AG Gruppen byggeriet af Danmarks hidtil største DGNB Guld-certificerede boligprojekt Greensquare Garden med 313 boliger. Greensquare Garden er et af vores største projekter, og vi var både udvikler, bygherre og totalentreprenør på projektet. Guldcertificeringen har samtidig været en vigtig milepæl for os, og de erfaringer, vi fik som en del af projektet, får stor betydning for vores arbejde med bæredygtighedscertificering i fremtiden. Og så er guldet ovenikøbet opnået for en meget lille merpris.

Bæredygtige tiltag har været et centralt fokusområde for AG Gruppen i mange år, og arbejdet med Greensquare Garden lærte os, at det at bygge DGNB-certificeret hverken er så besværligt eller omkostningstungt, som man måske skulle tro. Det kræver naturligvis omtanke gennem hele processen, men omtanke har altid været en vigtig del af vores arbejde. Med Greensquare Garden har vi fået en endnu dybere indsigt i, hvor udfordrende de skærpede krav til at reducere mængden af miljøskadelige materialer reelt er, og hvad det koster. Resultatet blev, at det i alt kostede under en pct. af den samlede pris at skabe bedre og sundere boliger til beboerne, hvilket er væsentligt mindre, end hvad vi ofte hører i markedet. Så vores erfaring er, at man godt kan prioritere bæredygtighedscertificeringer uden, at det behøver at koste en bondegård, hvis man vel at mærke gør det rigtigt fra starten.

Tidlig omhu
DGNB-certificeringen sigter mod at forbedre et byggeri på en lang række parametre. Det betyder, at der skal udvises tidlig omhu i materialevalg og byggemetode, men det er også afgørende med et godt samarbejde og en god dialog mellem parterne. Der er ingen tvivl om, at det gode resultat og den lave pris især skyldtes et godt og dedikeret samarbejde mellem bygherre, entreprenører og rådgivere.

Greensquare Garden blev udviklet i samarbejde med vores gode partner NREP og med rådgivning fra Årstiderne Arkitekter og Henry Jensen A/S Rådgivende Ingeniører. Et rådgivningsteam, som vi tidligere har arbejdet sammen med på flere projekter. Det gode samarbejde var en stor fordel i forhold til hurtigt at løse udfordringer i både projekterings- og byggefasen og i forhold til at sikre en præcis dokumentation, som har kendetegnet projektet.

Læs mere

Websitet anvender cookies – Vi anvender cookies for at sikre dig at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det. Læs mere