Følg byggeriet her

Køhlers Have

Kontakt byggepladsen

Du er altid velkommen til at kontakte byggepladsen, hvis du har spørgsmål til byggeriet.

Marts 2023

Siden november er næsten alle lejligheder i etape to udlejet. Den næste etape (136 lejligheder) skal afleveres som en uge, og der arbejdes på højtryk for at få de sidste arbejder færdige. Anlægsgartnere lægger fliser til fortov, hejser sedum til taget og kører muld til plantebedene. Muren er færdige og altanerne er monteret. Inde i bygningen pågår det sidste finisharbejde og mangelgennemgang.

PĂĄ Borgmester Christiansen Gade er der anlagt bassiner til lokal afledning af regnvand, samt parkeringsbĂĄse til senere brug.

Den tredje, og sidste, aflevering er lige om hjørnet, hvor de sidste 134 lejligheder, samt resten af kælderen bliver afleveret.

Alle entreprenører arbejder videre i de resterende to karréer, såvel indvendigt, som udvendigt. Jordfolkene arbejder på Borgmester Christiansens gade så kantzone, cykelsti, parkeringspladser og kørebane kan blive færdigt til foråret.    

November 2022

Vi er nu gĂĄet ind i slutspurten og skal aflevere den ene af de tre karrĂ©er d. 9.11., dvs. 112 lejligheder ud af i alt 384 lejligheder. De sidste mangelgennemgange pĂĄgĂĄr i lejlighederne, og anlægsgartneren arbejder pĂĄ det sidste i gĂĄrden. Som en del af afleveringen skal der laves diverse mĂĄlinger i lejlighederne, sĂĄ vi i overensstemmelse med vores DGNB-certificering, fĂĄr afleveret lejligheder med gasfri og ren luft til de fremtidige beboere. Ydermere mĂĄles bygningen termografiske ydeevne og bygningens tæthed. 

Alle entreprenører arbejder videre i de resterende to karrĂ©er, sĂĄvel indvendigt, som udvendigt. Jordfolkene arbejder pĂĄ Borgmester Christiansens gade sĂĄ kantzone, cykelsti, parkeringspladser og kørebane kan blive færdigt til forĂĄret.    

Marts 2022

Der er sket meget siden november, i det nordligste hjørne mod Sydhavnsgade står Bygning to nu i sin fulde højde og de flotte sprossede vinduer er monteret. Inden for en måned begynder arbejdet med tagkonstruktionen, og så snart bygningen er helt lukket kan vi for alvor begynde de indvendige arbejder.

Ud mod Borgmester Christiansens Gade er elementmontagen stadig i fuld gang på de to bygninger, og for hver dag der går vokser bygningen. Vi har i øjeblikket tre store kraner på pladsen, der arbejder med elementmontage, badekabiner mm. 

November 2021

Vi er nu næsten ved at være færdige med den over 8000 m2 store kælder, under boligerne i Køhlers Have, hvor vi kun mangler at støbe dæk over den sidste bygning. Den enorme kælder kommer ud over ejendommens installationer til at indeholde 969 cykel p-pladser, 124 bil p-pladser, 380 depotrum, et værksted og fælleslokale til beboerne.

Vi har i alt fem kraner i gang på byggepladsen til elementmontage, mm. Ud over arbejderne i kælderen, er vi nu også nået over terræn, hvor vi har monteret indvendige vægge i stueplan på den første bygning. Inden der lukkes af med dæk, skal badekabinerne hejses ind i hver lejlighed. Badekabinerne leveres til byggepladsen som færdige rum direkte fra fabrikken.

September 2021

Vi er nu så langt i projektet, at vi er færdige med at støbe den tredje og sidste del af bundpladen. Det betyder at vi har kunnet gået i gang med beton-elementmontagen af de indvendige vægge i kælderen. Arbejdet med elementerne i kælderen pågår frem til januar, hvor vi vil have lukket hele kælderen af med beton-dæk. Vi begynder at bygge opad på den første bygning i november, hvor vi kan montere stueetagen. Herfra opføres ca. en etage hver 3. uge. Det betyder også, at vi skal have nedtaget de ”små” kraner, vi har i dag og have opsat nogle større, som kan løfte de tunge betonelementer. Byggeriets kloakker, som bliver op til 80 cm i diameter, er også etableret hele vejen rundt om bygningen.

Juli 2021

Selvom det ikke er til at se det udefra, sker der rigtig meget på byggepladsen lige for tiden. Vi er nu så langt, at der er støbt bundplade under den første bygning. 850 m3 beton og 10 timers støbearbejde skulle der til for at skabe det 30 cm tykke dæk, som danner gulvet i kælderen på den første bygning. I udgravningen til den anden bygning har vi udlagt armeringsjern og gør klar til bundpladestøbning, og til den tredje bygning har vi nu støbt renselag, så vi er klar til at få udlagt den membran, som sikrer at grundvandet ikke trænger ind i bygningen. Inden længe begynder vi at etablere de nye bygningers kloakering.

Vi har også netop rejst endnu en kran, som skal supplere de andre kraner med arbejdet med at fordele støbeforme, armering og betonelementer i kælderen. Den er placeret centralt imellem de tre udgravninger, så den kan servicere arbejderne på alle tre bygninger. Nu hvor bundpladen er støbt, kan vi starte med støbningen af de ydre kældervægge på den første bygning. Væggene støbes på stedet. De første indvendige kælderelementer kommer til byggepladsen i uge 37.

Maj 2021

Vi er nu færdige med udgravningen til kælder under de første to boligkarréer i Køhlers Have. Ligeledes er vi færdige med pæleramning for denne omgang. De nuværende arbejder, som foregår, er klargøring til støbning af bundplade, som er bygningens fundament, under den første karré. Der er sat kraner op til brug for opførelse af kælder, som skal bruges til at flytte på tunge byrder, som armeringsjern, betonforme og betonelementvægge.

Køhlers Have består af i alt tre karréer, hvor arbejdet på de tre karréer foregår forskudt med ca. to måneder. Udgravningen til kælder på den tredje og sidste karré starter op i uge 20, og den sidste pæleramning vil foregå i august.

Marts 2021

Inden længe igangsætter vi gravearbejdet, som vil løbe over de næste 6 måneder, og de første huse vil skyde i vejret i løbet af efteråret. Projektet bliver opført efter høje standarder inden for bæredygtighed og fællesskab, og boligerne bliver certificeret til DGNB Guld. Det er Årstiderne Arkitekter, der står bag boligprojektet, hvor vi har taget et skridt tilbage i tiden og tager udgangspunkt i Sydhavnens eksisterende arkitektur og traditionelle københavnerboliger med saddeltage, håndstrøgne mursten og vinduesrammer i klassiske farver. De 384 boliger opføres i tre boligkarreer, som forbindes af gangbroer mellem bebyggelsernes tagterrasser og giver mulighed for et helt særligt sammenhold for beboerne.

Websitet anvender cookies – Vi anvender cookies for at sikre dig at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstĂĄet med det. Læs mere